Marinerte kyllingspyd

servert med stor frisk artisjokk

4 portioner

 

Kylling grillspyd
6 kyllingfileter
2 fedd hvitløk
1 ts paprika
1 ss pepper puré
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
ARTICHOKE
En hel artisjokk
2 fedd hvitløk
1 dl sitronsaft
1 ss olivenolje
1 ts paprika
Salt og pepper
TILBEHØR
Hummus Hot n ‘Spicy
Muhammara (Sevan Paprika røre)
Baba Ghannouge

FREMGANGSMÅTE:

  1. Press hvitløk og bland en marinade av hvitløk, paprika, pepper puré, olivenolje og tørket timian. Skjær kyllingen i ca 2 × 2 cm terninger og bland den inn i marinade. Tre kyllingen på spidd, grill dem rundt, ca 10 minutter. Vend nå og da. Krydre med salt og pepper.
  2. Skjær stilken av artisjokken og kok i 30-45 minutter i nok vann til å dekke høyre. Test ved å trekke ut en av de ytterste bladene og se om de løsner lett – da er det klart. La artisjokk renne grundig av seg før servering. Press hvitløk og bland med olivenolje, paprika og sitronsaft og salt og pepper. Hell marinaden over artisjokken.

© Copyright 2017, Sevan AB