Grillet laks med tabbouleh

Med hot harissa og hummus med hvitløk

4 portioner

 

Ingredienser:

FILTETRT LAKS

1 kg laks midtstykket eller filet uten bein og hud.

 

Tabbouleh

1 liter hakket persille
3 tomater
½ løk
1 ½ ss fint knust bulgur
2 ts Sumac
1 bunt frisk mynte
1 ts paprika
½-1 kopp sitronsaft
1 ½ ss olivenolje
salt og pepper

Salsa

1 sitron
1 ss harissa
2 tomater
1 bunt koriander
2 ss sesamfrø

 

Hummus

Sevan Hummus med hvitløk

FREMGANGSMÅTE:

Laks

  1. Stek laksen i ca. 1 minutt på hver side i en tørr panne.

 

Tabbouleh

  1. Hakk persilleblad en gang. (Hakker man flere ganger blir det lett våt).
  2. Bløt burgulen i vann og la stå.
  3. Hakk resten av grønnsakene fint og bland bulgur hvete, sitronsaft, krydder og olivenolje.

 

Salsa

  1. Skol, skrell og finhakk tomat og koriander. Bland det hele sammen med sitronsaft og skall.
  2. Bland harissan og smak til med salt og pepper.

 

Servering

Server fersk, stekt laks, frisk tabbouleh og hummus med hvitløk, alt toppet med krydret salsa.

 

 

Husk å kjøpe med:

© Copyright 2017, Sevan AB